Виза 457 – одговори на најчешћа питања о овој визи за живот и рад у Аустралији

Виза подкласе 457 је најчешће коришћена виза за послодавце који спонзоришу раднике из иностранства за рад у Аустралији на привременој основи.

Подкласа 457 омогућава предузећима да запошљавају иностране раднике до 4 године на основу квалификација.

Носиоци визе 457, на основу ове визе могу да:

– Раде у Аустралији у периоду од једног дана до 4 године,

– Доведу у Аустралију уже чланове породице – они могу да раде и студирају,

– Након уласка у Аустралију на основу ове визе, не постоји ограничење по броју уласка или изласка из земље.

Ово су најћешће постављана питања о овој визи:

ШТА ЈЕ ВИЗА 457?

Виза 457 је привремена виза за квалификоване раднике. То је виза која се заснива на основу послодавца који спонзорише квалификованог радника. А то значи да компанија из Аустралији или иностранства, која ради на територији Аустралије може да доведе квалификованог радника ако није у могућности да надје радника потребних квалификација на аустралијском тржишту радне снаге.

1КОЈА ЗАНИМАЊА ИМАЈУ ПРАВО ДА АПЛИЦИРАЈУ ЗА 457 ВИЗУ?

Постоји велики број занимања на основу којих је могуће аплицирати за ову врсту визе.  Kомплетан списак можете видети на званичном веб сајту аустралијске владе –  http://www.border.gov.au/trav/work/work/subclass-457-visa-legislative-instruments

2КАКО ПОСЛОДАВАЦ СПОНЗОРИШЕ НЕКОГА ИЗ ИНОСТРАНСТВА?

Овај процес спонзорства се одвија у неколико фаза тачније три када је у питању ова виза 457.

Спонзорство: Послодавац, коме је потребан радник одредјених квалификација, аплицира код имиграциних власти за дозволу да буде пословни спонзор. У оквиру ове апликације спонзор односно компанија мора да именује занимање које је везано за визу 457.

Номинација: Послодавац именује занимање за потенцијалног или већ постојећег носиоца 457 визе.

Аплицирање за визу: Особа која је номинована у другом делу процеса, за одредјену врсту посла (која се одредјује у првој фази „Спонзорство“) аплицира, предаје потребну документацију за добијање ове визе на основу спонзорства и номинације, сто се тиче послодавца. И на основу квалификација које поседује.

3ДА ЛИ АПЛИКАНТ ЗА ВИЗУ 457 МОРА ДА ДОКАЖЕ ПОЗНАВАЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА?

Када је у питању примарни апликант, носиоц визе, као део стандардно пословног уговора о спонзорству, апликант мора испунити услов за познавање енглеског језика. Постоје изузеци у следећим категоријама.

– Ако је апликант носиоц пасоша Канаде, Новог Зеланда, Републике Ирске, Велике Британије или САД

– Уколико је апликант завршио најмање 5 година студија у којој се настава одвијала на енглеском језику. Ово су резултати о полеженом енглеском језику потребни за апликанте који би да се пријаве за визу 457:

 

4ДА ЛИ НОСИОЦ 457 ВИЗЕ МОЖЕ ДА ПОВЕДЕ ПОРОДИЦУ СА СОБОМ?

Наравно, носиоц ове визе може да поведе чланове породице са собом у Аустралију. Они могу да раде и студирају током боравка на основу ове визе. За више детаља посетите званичну веб страницу на којој се можете детаљније упознати са овом визом – https://www.border.gov.au/Forms/Documents/1154.pdf

Објавите ваш текст на нашим страницама. Пишите нам на info@srpskiglas.com.au
КОМЕНТАРИ
Сви коментари и поруке објављени на веб порталу су приватно мишљење аутора и коментатора и не представљају ставове власника веб портала, његове администрације и редакције Српски Глас.